Att vara stark för alla andra

Oj oj oj så dåligt jag har mått. Mitt psyke alltså. Jag vet att jag är en stark person, det berättar folk för mig hela tiden. Men ibland känns det som att jag måste vara stark bara för att dom tror och säger att jag är det. Jag vill bara ge upp, lägga mig ner och bara blunda. Men ändå fortsätter jag kämpa.
 
Skolan är så sjukt jobbig just nu. Och jag måste lägga ner varje timme och varje minut på att göra klart arbeten. Anledningen till att jag ligger så sjukt efter alla andra är för att jag vart sjukskriven i några månader. Och behöver nu göra klart allt. Egentligen så är det inte så jobbiga uppgifter. Men jag saknar förmågan att koncentrera mig när jag är ointresserad. Allt bara stänger av och jag kan stirra ut genom fönstret i flera timmar, bara för att jag är ointresserad av ett arbete. Inte nog om de så ska jag även till BUP och göra en ADHD utredning.
 

Viktminskning efter två veckor

Oj. Har glömt totalt att berätta om min viktminskning. Det är nästan det viktigaste av allt ju! I alla fall, på två veckor har jag gått ner -5 kg! UTAN svält, tror jag. Har i alla fall ätit tillräckligt, som intagen jag visat för er, ungefär så, fast ibland rent skit. Men vad gör de? VIKTMINKSNING!
 

If they're American ...


Lite tacksamhet också

Jag är ändå väldigt glad när jag tänker efter att jag tagit mig ur ästörningshålet. Ett mörkt hål, en mörk plats. Igår fick jag reda på att en av tjejerna samlat på sig cirka 800 tabletter och sa hejdå för sista gången. Jag insåg då hur illa det kan gå. Jag sitter och håller tummarna för att tjejen överlevde, jag har hört att hon kanske ligger på sjukhuset. Men om hon lever nu eller inte vet jag inte. Och om hon låg på sjukhuset eller inte är inte hundra procent säkert det heller. Men jag hoppas på allt att hon klarade sig, hur mycket hon än ville dö. Hon kan ju må bra och få tillbaka sitt liv, så jag vill gärna att hon får chansen till det.
 
Jag är också så glad att jag inte är så lättpåverkad av ätstörningsvärlden. Visst, jag var/är ätstörd, men efter att ha vart det sedan 11 års ålder så vet jag nu att jag är stark nog att inse vad som är mänskligt och vad som inte är det. Att vara utan mat i tio dagar är inte riktigt så man ska ta hand om det, vilket jag hela tiden vetat och därför aldrig blivit påverkad på det sättet många blir. Det är svårt att förklara, men jag vet att det krävs mer än 6 år av ätstörningar för att jag ska dras djupare ner. Nu försöker jag istället hålla en matplan som är att äta var 3e timma. Det är svårt ibland. Men det är det enda sättet för mig att klara skolan (för mycket skolk pågrund av en skämmig, kurrande mage!).
 

Fullt upp hela helgen

Vad duktig jag är på att blogga. Ja ja. Jag ska ge er ett bra tips på en bra dokumentär om socker. Ska även leta efter några fler om kalorier, fetma och sånt där. I helgen har jag dock fullt upp. På måndag eller i veckan kan jag fixa det. Har saker att fixa nu så, så måste avsluta!
 

Hungrig och väldigt trött

Jag är så otroligt hungrig. Mitt mellanmål skulle vara för en och en halv timma sedan. Men mamma vill inte handla än så det finns ingenting hemma som jag kan äta. Så jag för väl ta lite te eller kaffe så länge. Och inte nog med det så är jag hur trött som helst. Jag vill bara sova.. Jag ligger istället i soffan och kolla lite dokumentärer om fetma, fett, kalorier och mat. Något ni vill att jag tipsar om här kanske? I så fall så kan jag fixa det!
 

Skräm bort kalorier med film

VISSTE DU ATT MAN KAN BRÄNNA BORT UPP TILL 200 KALORIER AV SKRÄCKFILM?


Dagens intag 16 April

09.00 - Frukost : keso med äpple och kanel

 
11.30 - Mellanmål : Kvarg röra med äpple, apelsin, banan och kvarg + varmkoppen pulver (jordgubb)
15.00 - Lunch : Rester (riktigt glamoröst, de är inte spya), kycklinggryta med kvarg och champinjoner
 
 
16.15 - Mellanmål : Kvargröra med äpple, keso och varmkoppen pulver (vanilj och blåbär)
 
 
19.00 - Kvällsmat : Nudel och kycklinggryta (rester) med keso och champinjoner
 
 
20.50 - Kvällsfika : 4 ananasringar
 

Mat från andra länder

Jag längtar tills imorgon så grymt mycket. Varför? Jo, vi ska handla! Haha. Vi har någon affär där bara utlänska handlar. Förstår inte varför? Dom har så sjukt mycket coola grejer, verkar som att ingen svensk vågar gå in? Alla kollar konstigt och nästan hatar att ens gå förbi. Förstår mig inte på en del människor ibland. I alla fall, vi ska dit och kolla vad som finns. Dom har massa olika frön, kryddor och allt möjligt. Rena paradiset för mig.
 
Min kompis handlar alltid där och hans mat är otrolig. En massa olika grejer jag aldrig sett förr. Jag blir glad bara jag tänker på det haha. Jag verkligen ÄLSKAR mat. Att laga, att kolla, att läsa om det, recept och allt. Speciellt mat från andra länder med andra smaker. Godaste maten jag smakade var av min kompis, som lagade ett recept från sitt hemland i afrika, munorgasm. Så nu ska jag dit och leta upp hans ingredienser (jag står alltid bredvid honom när han lagar mat haha).

Inte nog med det så finns det så sjukt nyttiga saker där också. Massa örter. Och jag vet inte vad. Så jag tipsar er att gå in på en affär där dom säljer ingredienser från andra länder (alla städer har väl såna?), för det är helt klart värt det. Jag kan lägga upp en bild när vi vart och handlat.


Jobbiga människor!

Kristen ler. Det är ett så himla tjat om det! Sluta leka roliga. Hon är vacker och ler fler gånger. Jobba jävlar.
 

Det viktigaste med viktnedgång


Dagens intag 15 April

**.** - Frukost : Ingenting (försov mig)
10.00 - Mellanmål : två knäckemackor med baconost och en halv latte
14.00 - Lunch : Nyttig kycklinggryta med majs, tomat, matgrädde, lök, svamp, kyckling och lite sånt.
 
16.00 - Mellanmål : Choklad kvarg och kesoröra med honugstopping
 
18.00 - Kvällsmat: Kyckling och nudelgryta med champinjoner och keso från frysen
 
19.40 - Kvällsfika : Latte

Healthy food inspiration


Hälosammare matschema i framtiden

Oj oj, uppbehåll. Duktig jag är på att blogga! I alla fall. En vän till mig ska hjälpa mig ur den här onda cirkeln jag är fast i. Mitt hetsande, om jag hetsar då svälter jag mig också. Och svälter jag mig, då hetsar jag igen. På det sättet går jag ju inte ner i vikt, jag stannar ju bara eller går ner ett kilo och går upp två. Hon är en fd. anorektiker med både träningsanorexi och fixerad på endast hälosam mat fast i för liten mängd så är hon påläst och har gått över till den hälsosamma sidan i rätt mängd. Så nu vet hon även rätt mängd och från innan, vad som man ska äta och hur man ska träna. Och enligt mig så är hon nog en av dom snyggaste tjejerna jag vet.
 
Så hittills har vi kommit överens om att jag ska äta var 3e timma. Mer har vi inte kunnit prata. Men min kost kommer innehålla mer fett då det är något som passar min kropp. Vi har alla olika och man måste hitta rätt. Andra behöver mer fibrer, kolhydrater, protein eller vad som för att må bra och hålla sig mätta. Jag håller mig mättare på några skivor ost än en halv potion havregrynsgröt. Konstigt va? Havregrynsgröt som är så mättande och fullt av fibrer! Det passar inte mig dock.. Bacon och äggröra däremot funkar utmärkt.
 
Jag ska fixa ett inlägg senare om olika kroppssorter där ni kanske vet hur ni ska göra med eran (fet/fibrer osv)
 

Nyss

Syster: Har du druckit upp fantan?
Jag: Ja
Syster: Självklart..
Jag: Det var typ 1,5 glas kvar, inte ens mycket.
Syster: *Går därifrån*